Jerca Cvetko


Jerca CvetkoJerca Cvetko, dipl. pedagoginja, pripovedovalka in izvajalka kamišibaj gledališča je rojena leta 1983. Odrsko kilometrino je pridobivala kot dolgoletna članica večkrat nagrajene gledališko-cirkuško-lutkovne skupine Artizani, v Društvu Zapik je v sezoni 2008/9 igrala lutke, ustvarila je likovne podobe lutkovnih predstav Jabolko in Štirje muzikantje Gledališča Fru-Fru. Deluje v okviru Ateljeja Slikovedke.

Atelje Slikovedke se praktično in raziskovalno posveča kamišibaj gledališču. Gre za tandem, v katerem sodelujeta in Jure Engelsberger in Jerca Cvetko.

Atelje Slikovedke ustvarja kamišibaje od aprila 2013, ko se je kamišibaj prvič pojavil v Sloveniji. Prireja in ilustrira ljudske ter ustvarja nove, avtorske zgodbe, prilagojene kamišibaj mediju. Za sabo ima že več kot sto predstav in nekaj seminarjev. Svoj zgodbeni repertoar tudi vztrajno povečuje.

Kontakt:

W: www.slikovedke.com T: 041 851 086 E: info@slikovedke.comjercacvetko@gmail.com

Predstave:

Ovčka olga

Z malo ovčko Olgo se noče nihče igrati, zato se odloči, da se bo lovila z oblaki. Prizadeva si priti do njih. Ko ji uspe, razveseli z njimi tudi vse prijatelje.

za otroke od 2. leta dalje, 15′, avtorica, ilustracije in pripovedovanje: Jerca Cvetko

O treh zajčkih

Čuden obisk

Trije mali zajčki ponoči zaslišijo čuden hrup. Ko se odpravijo pogledat, od kod prihaja, naletijo na nove prijatelje, ki so se po čudnem naključju vselili v klet njihove hiše.

za otroke od 2. leta dalje, 15′, avtorja Jerca Cvetko in Jure Engelsberger, ilustracije in glasba Jure Engelsberger, pripoveduje Jerca Cvetko

Gozdna zabava

Zajčki prejmejo pismo s povabilom na zabavo. Na poti tja srečajo še nekoga, ki mu zabava spremeni življenje.

za otroke od 2. leta dalje, 15′, avtorja Jerca Cvetko in Jure Engelsberger, ilustracije in glasba Jure Engelsberger, pripoveduje Jerca Cvetko

Kako je izginila hruška?

Ježeva hruška skrivnostno izgine. Mucka in Miška mu pomagata ugotoviti, kako se je to zgodilo. Na koncu ju Jež povabi na hruškovo marmelado.

za otroke od 2. leta dalje, 15′, avtor Jure Engelsberger, ilustracije Jure Engelsberger, glasba in pripoveduje Jerca Cvetko

Okostnjakinja

Ribič iz vode namesto ribe potegne okostje. Prestrašen zbeži, a okostje ga zasleduje. Kmalu pa se zgodi nenavaden preobrat, ki se romantično konča.

za mladino in odrasle, 15′, eskimska ljudska, glasba Jure Engelsberger, ilustracije in pripoveduje Jerca Cvetko

Igra senc

Eden izmed mogočnih stripov Tomaža Lavriča iz zbirke Slepo sonce. Zgodba o bitki pod žgočim soncem, v kateri je za ljubezen vredno tvegati življenje.

za mladino in odrasle, 15′, avtor in ilustracije Tomaž Lavrič, pripoveduje Jerca Cvetko